Поліція та СБУ розкрили на держпідприємстві «вугільну схему» на 3,5 мільйона гривень

Читать на русском
Поліція разом із СБУ та Генпрокуратурою викрила схему розкрадання державних коштів на суму близько 3,5 мільйона гривень через заниження вартості вугільної продукції посадовими особами одного з держпідприємств.

Поліція разом із СБУ та Генпрокуратурою викрили схему розкрадання державних коштів на суму близько 3,5 мільйона гривень через заниження вартості вугільної продукції посадовими особами одного з держпідприємств.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Нацполіціі.

«У період із середини 2016 року службовці одного з державних підприємств занижували якісні характеристики та вартість вугільної продукції, після чого реалізовували її на підконтрольні суб’єкти підприємницької діяльності. В подальшому вугілля збувалося на підприємства з реальними якісними показниками за ринковими цінами. Отримані кошти спільники переводили у готівку через конвертаційні центри та привласнювали», – розповіли в поліції.

Слідством проведені обшуки в Києві, Львівській, Рівненській та Миколаївській областях, під час яких вилучили документи й речові докази злочинної діяльності посадовими особами держпідприємства.

Вилучені документи направлені на експертизу, розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, 28 липня в ГПУ оголосили підозру помічнику заступника голови МВС Вадима Трояна Іваштенку та заступнику голови «Азова» Бржезінскому через вимагання 1,5 мільйона гривень. Сам Троян не є підозрюваним у цій справі.

21 липня ГПУ виявила на «Мотор Січі» схему розтрати із закупівлею «сміттєвих» цінних паперів і переведенням на рахунки фіктивних підприємств понад 350 мільйонів гривень, які потім переводилися в готівку через банки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: