На Донбасі ліквідували конвертаційний центр із великим обігом

Читать на русском
У Донецькій області ліквідовано великий міжрегіональний конвертаційний центр з обігом понад 1 мільярд гривень.

У Донецькій області ліквідовано великий міжрегіональний конвертаційний центр з обігом понад 1 мільярд гривень.

Про це в понеділок повідомили в Головному управлінні ДФС у Донецькій області, передає «Слово і Діло».

«Співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань, оперативного управління та управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Донецькій області («Фантом») спільно з працівниками прокуратури Донецької області в рамках розслідування кримінальної провадження, зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків), припинено діяльність міжрегіонального «конвертаційного центру» з обігом понад 1 мільярд гривень», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що організаторами «конвертаційного центру» стали жителі Миколаєва, які надавали підприємствам реального сектора економіки Миколаївської, Донецької, Дніпропетровської, Київської, Харківської, Львівської та інших областей послуги з мінімізації податкових зобов'язань та конвертації безготівкових коштів у готівку за винагороду в сумі 2,5% від проконвертованих грошових коштів.

За результатами 11 обшуків, проведених у Миколаєві в офісних приміщеннях, за місцем проживання учасників групи і в транспортних засобах вилучено грошові кошти на загальну суму понад 602 тис. грн, 35 печаток суб'єктів господарської діяльності та 4 факсиміле, документи бухгалтерського та податкового обліку, 111 чекових книжок, 131 банківську картку, 19 мобільних телефонів, комп'ютерну та оргтехніку.

Раніше повідомлялося, що на Донбасі затримали «отамана» бойовиків.

Нагадаємо, в Запорізькій області затримали торговців зброєю із зони АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: