ПриватБанк запровадив обмеження на продаж валюти

Читать на русском
У банку запевняють, що привели діяльність у відповідність до постанови НБУ номер 281 від 2005 року й положень про порядок торгівлі валютою від 2006 року.

ПриватБанк з 1 вересня обмежив продаж іноземної валюти в онлайн-сервісі «Приват 24».

Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку, передає «Слово і Діло».

«У зв'язку з вимогою законодавства України здійснювати безготівкові валютно-обмінні операції виключно через Міжбанківський валютний ринок (МВРУ), регламент проведення таких операцій приводиться у відповідність до правил МВРУ. Продати валюту в дистанційних каналах банку можна в робочі дні з 10:00 до 16:00 за поточним курсом на момент проведення операції», – йдеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що покупка валюти зараз можлива лише у відділеннях ПриватБанку. Однак банк розробляє новий функціонал сервісу онлайн-купівлі валюти, «в зв'язку з чим тимчасово прийом заявок на цей вид операцій буде призупинений».

«Придбати валюту з метою переказу за кордон ви можете на сторінках «SWIFT-платежі» та «Перекази». Звертаємо Вашу увагу: при подачі заявки на придбання валюти банк може вимагати документи , що підтверджують цільовий характер придбання валютних коштів», – повідомили в установі.

Відтік валютних депозитів з Привату: чому українці забирають валюту та чи є загрози для банкуЕксперт економічних програм Центру Разумкова пояснив, чому скоротився обсяг валютних депозитів в одному з найбільших банків України, та чи загрожує це Привату.

Таким чином, зараз валюту в ПриватБанку можна купити лише в касі банку, а після запровадження нового функціоналу (жодних термінів поки немає), можна буде і в «Приват 24», але лише в робочі дні й з 10:00 до 16:00. Також зараз можлива конвертація гривні у валюту онлайн у разі переведення грошей за кордон.

У банку запевняють, що привели діяльність у відповідність до постанови НБУ №281 від 2005 року та положень про порядок торгівлі валютою від 2006 року.

Валютне законодавство України не дає однозначної відповіді й прозорого обґрунтування для виконання банками таких операцій. Тобто прямої заборони немає, але й дозволу ніхто не давав.

Раніше повідомлялося, що в Україні зростає обсяг безготівкових розрахунків.

Нагадаємо, 21 липня ПриватБанк отримав нового голову правління.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: