Реінтеграція Донбасу: стало відомо, хто оголосить про звільнення України

Читать на русском
Закон «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях» визначатиме процес фіксації виведення російських окупаційних військ з Донбасу.

Закон «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях» визначатиме процес фіксації виведення російських окупаційних військ з Донбасу.

Про це «Слову і Ділу» розповів народний депутат, член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Дмитро Тимчук ( «Народний фронт»).

«Законопроект, який готується до другого читання, називає дату початку окупації - 20 лютого 2014 року, що збігається з датою початку анексії Криму. Крім того, у другому читанні враховано поправку «Народного фронту» про процедуру верифікації виведення російських окупаційних військ з окупованих територій. Йдеться про те, як ми будемо визначати закінчення окупації», - сказав Тимчук.

Законопроект про реінтеграцію Донбасу: яка подальша доля документаГолосування в другому читанні законопроекту про реінтеграцію Донбасу внесене до порядку денного ВР. Наступного разу в пленарному режимі депутати зберуться вже в грудні. Яка подальша доля документу, міркували експерти.

За словами народного депутата, відсутність російських окупаційних військ на території України, повинен зафіксувати президент з одночасного поданням міністрів оборони і внутрішніх справ.

«Міністр оборони повинен констатувати військову складову - тобто відсутність військових формувань Росії на території України. А міністерство внутрішніх справ повинно констатувати відсутність бандформувань, найманців і так далі. Коли президент отримає відповідне подання від обох міністрів, він верифікує виведення окупаційних військ», - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, президентський законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях» був затверджений Верховною Радою 6 жовтня.

Законом, зокрема, визначено, що території Луганської та Донецької областей України окуповані Росією. Межі тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях визначаються за поданням Генштабу Збройних сил України Міністерством оборони. Профільний комітет Верховної Ради почав розгляд документа до другого читання 8 листопада.

Раніше стало відомо, чи буде заборонено торгівлю з ОРДЛО.

Нагадаємо також, Тимчук расссказал, що «ДНР» інтенсивно закидає агентуру на підконтрольну територію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: