Стало відомо, чи буде заборонена торгівля з ОРДЛО

Читать на русском
У законі про реінтеграцію Донбаса не буде заборони на торгівлю з окупованими територіями. Так само встановлення і розрив дипвідносин відносяться до компетенції виконавчої влади, а не законодавчої.

У законі про реінтеграцію Донбасу не буде заборони на торгівлю з окупованими територіями.

Про це «Слову і Ділу» розповів народний депутат, член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Дмитро Тимчук ( «Народний фронт»).

«На засіданні Комітету (15 листопада. - ред) це питання було одним з тих, яке обговорювалося дуже гостро, поряд з пропозицією рекомендувати Кабінету міністрів розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією. Але обидві поправки були відхилені. Справа в тому, що відносно заборони торгівлі є чинне рішення Ради національної безпеки і оборони, обов'язкове для виконання. У нього немає термінів дії, тобто воно буде діяти і надалі. Дублювати заборона ще й в законопроекті комітет не вважав за потрібне», - зазначив Дмитро Тимчук.

Народний депутат також зазначив, що встановлення і розрив дипвідносин відносяться до компетенції виконавчої влади, а не законодавчої.

Нагадаємо, президентський законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях» був затверджений Верховною Радою 6 жовтня.

У процесі його підготовки до другого читання в документ було внесено правок на 800 сторінок. Профільний комітет розраховує закінчити роботу над законопроектом в найближчі дні, проте термін його винесення на розгляд в сесійну залу залежить від думки глави держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: