У БПП натякнули, що Порошенко може й не підписати сильно виправлений закон про реінтеграцію

Читать на русском
У БПП назвали умови, за яких Порошенко може й не підписати ухвалений законопроект про реінтеграцію Донбасу.

У «Блоці Петра Порошенка» рекомендують колегам не захоплюватися внесенням поправок до закону про реінтеграцію Донбасу, а шукати компроміс, який задовольнив би і депутатів, і президента. В іншому разі є ризик, що проект або не знайде підтримки в залі, або президент накладе на нього вето.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат Олександр Бригинець (Блок Петра Порошенка).

За словами нардепа, процес роботи над законом про реінтеграцію Донбасу надмірно політизований: «Депутатам не важливо, чи буде розроблений у підсумку робочий документ, який набере 226 голосів у залі і який підпише президент. Їм важливо показати в ЗМІ, хто більший патріот. Між парламентом і президентом має бути консенсус. Який сенс затверджувати стратегію діяльності президента, яку він сам же не схвалить? Зрештою, він може накласти вето й сказати: хлопці ви ухвалили закон, який не збігається з моїм баченням».

Голова БПП розповів, як комітет розглядав законопроект про реінтеграцію ДонбасуНа засіданні комітету ВР із нацбезпеки поправки до законопроекту про реінтеграцію Донбасу розглядали блоками, що дозволило пройти більшу частину.

Як приклад такого консенсусу Бригинець навів голосування за закон про реінтеграцію в першому читанні: «Там були принципові правки «Народного фронту», без яких вони відмовлялися голосувати. Президент сам вніс ці пропозиції до проекту – вони були компромісними. За таким принципом потрібно працювати над проектом надалі».

Нагадаємо, президентський законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях» був затверджений Верховною Радою 6 жовтня в першому читанні.

У процесі підготовки проекту до другого читання депутатами були запропоновані 653 правки. Лише до назви пропонувалося 36 правок. Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони почав розгляд документа до другого читання в середу, 8 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: