Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Артюшенко запевнив, що підтримає законопроект про реінтеграцію Донбасу

10 листопада 2017 року народний депутат України Ігор Артюшенко запевнив, що підтримає законопроект про реінтеграцію Донбасу (відео:01:10). Нагадуємо, що на початку жовтня ВРУ ухвалила проект закону №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". Згідно з пояснювальною запискою, даним законопроектом визначається правовий режим територій окремих районів Донецької та Луганської областей, на яких не діють органи влади України, як тимчасово окупованих територій, особливості захисту прав і свобод громадян України, які там проживають. Положення законопроекту дають змогу підвищити ефективність реалізації заходів забезпечення національної безпеки і оборони на вказаних територіях.
Виконано
Сказано 10 листопада 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=pr6WTuz-Hlg
  • https://112.ua/politika/verhovnaya-rada-prinyala-zakon-o-reintegracii-donbassa-429343.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16610

Результат

18 січня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Законопроект визначає тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської області такі, над якими озброєні формування Російської Федерації і окупаційна адміністрація РФ встановили контроль (а це суша, води, надра і повітря). Межі таких територій повинен визначити президент Петро Порошенко за поданням Міноборони на основі пропозицій Генштабу ЗСУ. Повна відсутність військовослужбовців РФ на окупованих територіях повинні зафіксувати Міноборони і МВС України – вони разом повинні подати подання президенту, а вже він на цій підставі прийматиме рішення. Початок і завершення заходів щодо забезпечення нацбезпеки і протидії агресії РФ визначаються рішеннями президента.

Депутат підтримав вказаний законопроект, а отже обіцянку виконав.