Рада визнала Росію агресором

Читать на русском
У п'ятницю, 6 жовтня, на ранковому засіданні Верховна Рада підтримала за основу так званий законопроект про реінтеграцію Донбасу.

У п'ятницю, 6 жовтня, на ранковому засіданні Верховна Рада підтримала за основу так званий законопроект про реінтеграцію Донбасу – офіційно №7163 «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях», виключивши з нього згадку про Мінські домовленності.

За відповідний законопроект проголосували 233 нардепи, передає «Слово і Діло».

Реінтеграція ОРДЛО: як повертатимуть Донбас і до чого це призведеЗаконопроект про реінтеграцію Донбасу, внесений до ВР, уже викликав чимало суперечок і дискусій. У чому полягає його небезпека для країни, з'ясовували експерти.

Документ оголошує Російську Федерацію агресором і покладає на неї відповідальність за перереєстрацію підприємств, запровадження обігу рубля, видачу паспортів та автономерів на Донбасі. В Росії немає жодних територіальних прав на окремі території Донецької та Луганської областей. Разом із тим Україна не несе відповідальності за порушення прав жителів тимчасово окупованих територій.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що РПЛ не підтримає законопроект про реінтеграцію Донбасу, якщо той впроваджуватиме Мінські домовленостіСказано 11 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

АТО переходить у самозахист України. Замість Антитерористичного центру в складі СБУ операціями зі стримування агресії РФ і звільнення територій має керувати Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ, створення якого передбачає законопроект.

У документі прописано, що він не шкодить невід'ємному суверенному праву України на окупований Росією Крим. Однак під час обговорення підкреслювали, що цю норму будуть уточнювати під час доопрацювання до другого читання.

Раніше депутати «Самопомочі» звинуватили Парубія в роботі на Кремль.

Нагадаємо, 5 жовтня комітет підтримав оновлений законопроект Порошенка про статус ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: