Зведення штабу АТО 14 листопада: понад 30 обстрілів, двоє бійців отримали поранення

Читать на русском
Оперативна обстановка в районі проведення АТО залишається складною: незаконні збройні формування продовжують застосовувати зброю проти українських воїнів.

Оперативна ситуація в районі проведення АТО залишається складною: незаконні збройні формування продовжують застосовувати зброю проти українських воїнів.

Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню ввечері і вночі, йдеться в повідомленні штабу АТО на його сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Введення миротворців на Донбас: чому РФ може погодитися на український сценарійСША не збираються знімати санкції з РФ і наполягають на резолюції щодо миротворців до кінця року. Які важелі тиску на Росію мають Штати й чи можуть вони змусити Кремль піти на поступки, розбиралися експерти.

«Загалом за минулу добу бойовики 33 рази порушили перемир'я. Військовослужбовці Збройних сил України 23 рази відкривали адекватний у відповідь вогонь. У результаті ворожих обстрілів двоє українських військовослужбовців отримали поранення», - сказано в повідомленні.

Так, у темний час доби на луганському напрямку ворог різко збільшив кількість обстрілів. Зокрема, застосовуючи міномети калібру 120-мм, гранатомети й стрілецьку зброю окупанти 4 рази обстріляли захисників Новотошківського. Із такого ж озброєння бойовики відкривали вогонь по укріпленнях ЗСУ в районі Травневого. Застосовуючи піхотне озброєння, бойовики також порушували перемир'я неподалік Троїцького, Кримського, Зайцевого та Луганського.

Карта АТО: ситуація на сході України на 13 листопадаСитуація на сході країни станом на 00:00 13 листопада 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На донецькому напрямку з гранатометів і стрілецької зброї кілька разів були обстріляні наші позиції в передмісті Авдіївки. Під вогонь противника з 82-мм міномета й стрілецької зброї потрапили захисники Мар'їнки, а поблизу Маріуполя НЗФ випустили 5 мін калібру 120-мм по захисниках Павлополя. У цьому ж районі під гранатометний вогонь потрапили опорні пункти неподалік Широкиного.

Раніше повідомлялося, що місія ОБСЄ на вихідних нарахувала понад сімсот вибухів на Донбасі.

Нагадаємо, за минулу добу, 12 листопада, російсько-окупаційні угруповання в зоні АТО 33 рази порушили перемир'я.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: