Зведення штабу АТО 13 листопада: понад 30 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
За минулу добу, 12 листопада, російсько-окупаційні угруповання в зоні АТО 33 рази порушили перемир'я.

За минулу добу, 12 листопада, російсько-окупаційні угруповання в зоні АТО 33 рази порушили перемир'я.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Діло».

План США для Донбасу: чи прийме Росія невигідний для себе сценарійЖурналіст Денис Попович оцінив чинники, які тиснуть на Росію в питанні Донбасу й можуть змусити РФ піти на поступки.

«У порівнянні з попередньою добою кількість ворожих збройних провокацій зросла майже вдвічі і досягла 33. Понад десяток фактів використання бойовиками зброї характеризуються застосуванням мінометів різних калібрів. Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню в темний час доби», - йдеться в повідомленні.

Так, з настанням сутінків, ворог активізувався на Світлодарській дузі. Зі 120-мм та 82-мм мінометів, гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП були обстріляні захисники Луганського.

Карта АТО: ситуація на сході України на 12 листопадаСитуація на сході країни станом на 00:00 12 листопада 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На підступах до Донецька факти застосування противником піхотного озброєння зафіксовані неподалік від Авдіївки, Мар'їнки та шахти «Бутівка».

На луганському напрямку бойовики вели вогонь із 82-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї поблизу Катеринівки, а з великокаліберних кулеметів – по захисниках Валуйського.

«Незважаючи на підвищення ворожої вогневої активності, жоден український воїн у результаті бойових дій не постраждав», - повідомили в штабі АТО.

Раніше повідомлялося, що терористи Донбасу вирішили видобувати золото.

Нагадаємо, протягом неділі, 12 листопада, незаконні збройні формування 23 рази порушили перемир'я - майже в половині випадків сили АТО давали противнику адекватну відповідь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: