Миротворці на Донбасі: політики назвали дату

Читать на русском
Вирішення присутності миротворців на Донбасі може зайняти від декількох місяців до року. Народний депутат Андрій Тетерук розповів про перспективи питання.

Питання щодо перспективи введення миротворчого контингенту ООН на територію Донбасу буде порушене після того, як офіційно відбудеться засідання Ради безпеки ООН.

Як інформує «Слово і Діло», про це в кулуарах Верховної Ради сказав журналістам народний депутат Андрій Тетерук, пише «Главком».

«Питання існування місії миротворців на Донбасі буде порушене після того, як офіційно відбудеться Рада безпеки ООН, вона може доповідати, після цього буде резолюція», – сказав Тетерук.

За його словами, вирішення присутності миротворців на Донбасі може зайняти від декількох місяців до року.

«Це залежіть від організаційних здібностей ООН і зруйнувати цей сталий порядок призначення миротворчої місії ніхто не може», – додав нардеп.

Нагадаємо, Волкер заявляв, що миротворці ООН зможуть зайти на Донбас, якщо Росія відведе свої сили. Також він вважає, що резолюцію ООН про миротворців на Донбасі можуть ухвалити до кінця цього року.

Миротворці ООН в Європі: куди відправляли й чого досягли?Ми вирішили відстежити, в які країни Європи вводилися миротворці ООН і як вони вплинули на результат конфлікту.

Згодом у РФ назвали заяву Волкера щодо миротворців спробою зриву «Мінська».

Як відомо, Курт Волкер прибув в Україну з незапланованим візитом у п’ятницю, 27 жовтня. Спікер Ради Андрій Парубій на зустрічі з Волкером заявив, що останнім часом російська агресія на сході України лише зростає. Як повідомила після зустрічі голова парламентського комітету в закордонних справах Ганна Гопко, Волкер чітко наголосив, що ціна за російську окупацію не змінюватиметься.

Президент України Петро Порошенко обговорив із Куртом Волкером питання звільнення українських заручників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: