Клімкін: резолюція ООН допоможе в судах проти Росії

Читать на русском
Клімкін заявив, що резолюція має бути чіткою й послідовною, щоб потім використовувати її не лише політично, а й у судових процесах.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін пояснив, що резолюцію Генеральної асамблеї ООН щодо ситуації з правами людини в анексованому Криму можна буде використати в судових процесах проти РФ.

Про це він заявив під час брифінгу 31 жовтня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«На сьогодні єдиною опцією є просування найпотужнішої й дуже чіткої резолюції, яка називає всі речі так, як потрібно називати, консолідує підтримку міжнародного співтовариства. І саме ця резолюція може використовуватися надалі в судових процесах проти Росії – звичайно, в Гаазі, але й на всіх майданчиках, де ми зараз такі процеси почали», – заявив Клімкін.

«Будемо найближчими тижнями працювати над тим, щоб залучити підтримку нашої резолюції. Ми не будемо входити в компроміси щодо її змісту. Вона має бути чіткою й послідовною, щоб потім використовувати її не лише політично, а й у судових процесах», – наголосив він.

Клімкін також повідомив, що Україна розпочинає нову кампанію.

«Це кампанія для того, щоб показати, що реально відбувається на території окупованого Криму, де ніхто не почувається в безпеці, де люди іноді бояться говорити щось один одному, де арешт загрожує кожному, хто є проукраїнським, де заборонена освіта українською, де заборонений Меджліс, де знову відбувається призов до злочинних російських збройних сил», – пояснив він.

«Тому ми закликаємо всіх: це не має бути медійна кампанія. Ми закликаємо всіх небайдужих поєднати зусилля й розповідати про те, що насправді відбувається в анексованому Криму. І говорити не лише шляхом політичних заяв, але розповідати історії, що насправді відбувається на території окупованого Криму», – сказав голова МЗС.

«Одна історія іноді важить набагато більше. Така історія, як історія Ахтема Чийгоза й багатьох людей на окупованій території», – додав він.

Раніше Клімкін пояснив різницю між Кримом і Каталонією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: