Заборона для російських миротворців на Донбасі: в РФ відреагували на слова Волкера

Читать на русском
Голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачев прокоментував висловлювання Курта Волкера про появу місії ООН на Донбасі

Голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачев, коментуючи висловлювання Курта Волкера про появу місії ООН на Донбасі, заявив, що це «спроба зірвати Мінськ».

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Ріа Новини.

«Якщо сенс висловлювань Волкера переданий вірно, то очевидно, що це спроба або скасувати мінські домовленості, або змусити Росію накласти на таку резолюцію Радбезу ООН вето» - сказав Косачев.

При цьому, він уточнив, що, якщо вірити заявам Волкера, мандат миротворців ООН виключає участь російських представників.

«Все це, очевидно, не відповідає - а, називаючи речі своїми іменами, суперечить Мінським угодами, які є єдиним варіантом вирішення ситуації на південному сході України», - додав Костянтин Косачев.

Нагадаємо, спецпредставник США провів переговори з українським керівництвом.

За підсумками зустрічі, Волкер заявив, що росіяни не можуть брати участь в миротворчій місії на Донбасі. Він вважає, що Резолюцію ООН про миротворців на Донбасі можуть прийняти до кінця цього року.

Раніше, представник Держдепу висловив стурбованість з приводу того, що миротворці можуть не вирішити конфлікт, а розділити Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: