До екс-керівництва банку «Капітал» прийшли з обшуками

Читать на русском
Слідчі проводять обшуки за місцями проживання осіб, причетних до керівництва банку Капітал, і місцем розташування офісних приміщень.

Головна військова прокуратура 26 жовтня проводить обшуки в екс-керівників банку «Капітал» у справі екс-міністра Олександра Клименка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-служб ГПУ.

Слідчі проводять обшуки за місцями проживання осіб, причетних до керівництва банку «Капітал», та місцем розташування офісних приміщень, які використовуються бізнес-структурами кінцевого власника цього банку в бізнес-центрі «Гулівер».

За даними слідства, впродовж 2011-2013 років саме завдяки банку «Капітал» здійснювалися грошові перерахування, «направлені на незаконне відшкодування ПДВ, функціонували так звані «податкові майданчики» та забезпечувалося переведення грошей з іноземних країн на банківські рахунки підконтрольних Клименку підприємств (група «Юнісон»).

Клименка підозрюють у завданні матеріальної шкоди державі у великому розмірі та у здійсненні в 2011-2017 роках легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом організованою групою в особливо великих розмірах.

«На причетність у скоєних Клименком злочинах наразі перевіряються колишні службові особи банку «Капітал» та його кінцевий власник громадянин Є., який, окрім українського громадянства, має громадянство Ізраїлю», – йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Луценко доповів про фігурантів схеми Клименка та арештовані мільярдиВійськова прокуратура оголосила підозру 46 особам у справі злочинної організації екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

За даними слідчих, особи банку «Капітал» за вказівкою його кінцевого власника забезпечили «знищення всієї банківської інформації, що зберігалася на комп’ютерних носіях».

Завдяки співпраці з департаментом захисту економіки Нацполіції слідство встановило «місцеперебування значної частини нібито знищеного серверного обладнання банку «Капітал» і здобуло неспростовні докази функціонування злочинної організації».

Також слідчі проводять обшук за місцем проживання колишнього керівника Київського відділення публічного акціонерного товариства «АКБ «Капітал», який є батьком одного з народних депутатів України.

«Зазначені обшуки жодним чином не пов’язані з політичною діяльністю вказаного народного депутата», – запевняють у ГПУ.

Раніше ГПУ провела обшуки в партії Клименка та причетних до нього осіб.

Військовий прокурор Анатолій Матіос розповів про арештоване майно Клименка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: