Україна просить Європу про арешт рахунків Клименка

Читать на русском
Україна просить європейські країни заблокувати кошти екс-міністра доходів та зборів України Олександра Клименка, розміщені у їхніх банках.

Україна просить європейські країни заблокувати кошти екс-міністра доходів та зборів України Олександра Клименка, розміщені у їхніх банках.

Про це на спільному брифінгу повідомили міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Ми з Анатолієм Васильовичем провели спільну зустріч із послами G7 деякий час тому, де проінформували їх про деякі деталі й попросили про участь спецслужб тих країн, за політичної волі відповідних урядів, щоб прискорити процес арешту грошей. Тому що нам не вистачає деяких процесуальних дій за кордоном», – заявив Аваков.

Генпрокуратура очікує, що газета «Вести» перестане виходити вже сьогодніГенеральна прокуратура очікує, що газета «Вести» перестане виходити вже в п'ятницю, 14 липня.

Матіос додав: «Транш у 788 мільйонів доларів, які завів Клименко з офшорних юрисдикцій, ми відсьогодні будемо оформляти відповідні документи й пересилати їх нашим партнерам, із ким є міжнародні правові угоди, щоб вони блокували рахунки, які діють до сьогодні у банках європейських країн».

«Ми це встановили. Нам довелося це робити трохи довше – тепер ми можемо з конкретними доказами, які ми сьогодні здобули, надати підтвердження банківським установам і правоохоронним органам європейських країн, що ці гроші мають незаконне злочинне походження й легалізовані через систему банківських установ Європейського Союзу», – сказав він.

«Якщо будуть залишки там на цих рахунках, а ми переконані, що вони є, наші партнери зобов’язані за рішенням українського суду їх арештувати для початку», – додав Мітос.

Нагадаємо, Клименко заявив, що суд Євросоюзу 10 червня 2016 року зняв із нього першу хвилю санкцій, накладених у квітні 2014 року.

Раніше Матіос розповів про обшуки в приміщеннях Клименка, а також про схему розкрадання та суму збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: