У містах Іспанії знову неспокійно

Читать на русском
У найбільших містах Іспанії, включаючи Мадрид і Барселону, 7 жовтня проходять масштабні демонстрації, учасники яких закликають політиків домовитися про майбутнє Каталонії.

У найбільших містах Іспанії, включаючи Мадрид і Барселону, 7 жовтня проходять масштабні демонстрації, учасники яких закликають політиків домовитися про майбутнє Каталонії.

Про це повідомляє в суботу 7 жовтня «Associated Press», передає «Слово і Діло».

Демонстрації в Мадриді та Барселоні проходять під гаслом: «Ми будемо говорити?», котрі висловлюють підтримку жителями міст щодо можливості переговорів між центральними і регіональними органами влади. На учасниках акції надіті білі футболки без написів і малюнків, на прохання організаторів вони не принесли з собою ні іспанський, ні каталонський прапори.

Референдум у Каталонії: хроніка боротьби за незалежністьАналітики «Слова і Діла» відстежили головні історичні етапи боротьби каталонців за незалежність.

У Барселоні люди зібралися на Площі Святого Якова і скандують: «Ми хочемо говорити», «Більше переговорів, менше тестостерону» та «Говори або йди!».

У Мадриді акція проходить на площі Сібеліс, городяни, які зібралися біля фонтану скандують: «Менше ненависті, більше розуміння», «Карлес, Маріано, давайте подивимося, чи можете ви зателефонувати один одному«.

Напередодні влада Каталонії оприлюднили офіційні результати голосування на референдумі про незалежність регіону від Іспанії, що відбувся 1 жовтня. «За» незалежність віддали голоси 90,18% тих, хто голосував, а «проти» виступили 7,83% виборців. Ще 1,98% вважали за краще не писати будбь-що на бланку для голосування. Явка склала 43%.

Раніше повідомлялося, що Іспанія вибачилася за дії поліції в день проведення референдуму в Каталонії 1 жовтня.

Відзначимо, в МЗС розповіли, як Україна ставиться до референдуму в Каталонії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: