У Каталонії розпочався всезагальний страйк

Читать на русском
Через два дні після проведення референдуму про незалежність від Іспанії в Каталонії розпочався загальнонаціональний страйк, скликаний профспілками.

Через два дні після проведення референдуму про незалежність від Іспанії в Каталонії розпочався всезагальний страйк, скликаний профспілками.

Про це повідомляє El Pais, передає «Слово і Діло».

Референдум у Каталонії: хроніка боротьби за незалежністьАналітики «Слова і Діла» відстежили головні історичні етапи боротьби каталонців за незалежність.

За даними видання, в зв'язку зі страйком здійснюватиметься мінімальне обслуговування пасажирів лише в години пік (з 6:30 до 9:30 та із 17:00 до 20:00) в метро, ​​автобусах і на залізниці.

Результати референдуму в Каталонії: чи відокремиться Барселона від ІспаніїЖителі іспанського регіону можуть спокійно заявляти, що «Каталонія годує Іспанію» і навіть довести це на цифрах, на відміну від Донбасу.

Повідомляється, що вранці 3 жовтня в Барселоні та Реусі тисячі людей прийшли до кількох поліцейських дільниць, протестуючи проти дій поліції під час референдуму, де постраждали майже 850 осіб.

Крім того, в зв'язку зі страйком каталонці почали блокувати дороги. За останніми даними, були заблоковані вже 12 доріг. Напередодні про долучення до загального страйку заявили у футбольному клубі «Барселона».

Раніше в МВС Іспанії назвали кількість постраждалих поліцейських у Каталонії.

Відзначимо також, що в ЄС розповіли про долю Каталонії після виходу зі складу Іспанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: