Події в Каталонії мають російський слід – очевидець

Читать на русском
Українець, що живе в Каталонії розповів про зв'язки між місцевим референдумом про незалежність і Л/ДНР.

Таку думку висловив українець на ім'я Василь, який кілька років живе в Барселоні і є очевидцем подій, пов'язаних із референдумом про незалежність Каталонії.

За його словами, наразі над Барселоною літають кілька вертольотів. Порядок поки забезпечує національна (іспанська) поліція, війська ще не вводили, передає «Слово і Діло».

«Взагалі мої враження як українця такі, що це Путін каламутить воду в Євросоюзі, знаходячи в ньому слабкі місця. Я впевнений, що з часом російський слід у цих подіях виявиться в будь-якому разі. Більшою чи меншою мірою. Каталонські сепаратисти дуже підтримують «Л/ДНР». Я на 9 травня вже другий рік спостерігаю ходу місцевих сепаратистів по Рамбле (вулиця в центрі Барселони) спільно з росіянами з прапорами «ДНР» і «ЛНР» та «колорадськими» стрічками. Саме на 9 травня», – підкреслив Василь.

Результати референдуму в Каталонії: чи відокремиться Барселона від ІспаніїЖителі іспанського регіону можуть спокійно заявляти, що «Каталонія годує Іспанію» і навіть довести це на цифрах, на відміну від Донбасу.

За його словами, активізація каталонських сепаратистів якраз і свідчить про російський вплив.

«Цікавий момент – сьогоднішній підрахунок бюлетенів ще не завершений, але вже знайшлися традиційні для російських голосувань курйози. Виходячи з кількості бюлетенів, проголосували 105℅ населення провінції. При тому, що прихильники єдиної Іспанії цей референдум ігнорували. Велика частина місцевих жителів незадоволені виступами сепаратистів, тому що вони – рідкісні популісти та горлопани», – підкреслив Василь.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», через два дні після проведення референдуму про незалежність від Іспанії в Каталонії розпочався загальний страйк, скликаний профспілками.

3 жовтня в МЗС озвучили офіційну позицію України щодо референдуму про незалежність Каталонії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: