Суд Іспанії заборонив оголошувати Каталонії про незалежність

Читать на русском
Конституційний суд Іспанії тимчасово заборонив парламенту Каталонії проводити засідання про незалежність.

Конституційний суд Іспанії тимчасово заборонив парламенту Каталонії проводити засідання про незалежність.

Конституційний суд Іспанії у четвер, 5 жовтня, тимчасово заборонив парламенту Каталонії проводити засідання, на якому було заплановано розглянути питання проголошення незалежності регіону, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що лідер Каталонії Карлес Пучдемон звинуватив Європейський Союз в недостатньо жорсткій критиці дій іспанської поліції проти жителів Каталонії, які взяли участь в несанкціонованому владою в Мадриді референдумі про незалежність 1 жовтня.

«Мене засмучує, що ЄС не висловлює жорсткішої критики діям поліції. Порушені основні свободи європейських громадян, але ЄС не реагує. Якби те ж саме відбулося б в Туреччині, Польщі або Угорщини, це викликало б величезне обурення», - заявив він.

Раніше Пучдемон неодноразово закликав ЄС стати посередником в переговорах між центральним іспанським і каталонським урядами, але в ЄС вважають це виключно внутрішньою справою Іспанії.

Нагадаємо, 1 жовтня жителі Каталонії проголосували на референдумі про незалежність, який не визнає уряд Іспанії. Референдум проходив при жорсткому протистоянні поліції і нацгвардії Іспанії з одного боку і прихильників незалежності Каталонії з іншого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: