Каталонія запропонувала Іспанії переговори

Читать на русском
Глава каталонського уряду Карлес Пучдемон заявив, що не зацікавлений в «травматичному» розриві Каталонії з Іспанією і запропонував прем'єр-міністру Іспанії Маріано Рахою переговори під егідою Євросоюзу.

Глава каталонського уряду Карлес Пучдемон заявив, що не зацікавлений в «травматичному» розриві Каталонії з Іспанією і запропонував прем'єр-міністру Іспанії Маріано Рахою переговори під егідою Євросоюзу.   Про це він сказав на прес-конференції, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Пучдемон заявив, що прагне не до «травматичного» розриву з Мадридом, а до «нового розуміння».

За словами глави каталонського уряду, він ще не контактував з центральним урядом Іспанії. Пучдемон закликав Рахоя повідомити, чи підтримує він переговори про майбутнє Каталонії під егідою Європейського союзу.

Референдум у Каталонії: хроніка боротьби за незалежністьАналітики «Слова і Діла» відстежили головні історичні етапи боротьби каталонців за незалежність.

Пучдемон вважає, що референдум має законну силу, а його результат обов'язковий до виконання. За його словами, питання про вихід Каталонії зі складу Іспанії повинен вирішити регіональний парламент. Рахой назвав голосування в Каталонії незаконним.

Раніше в Єврокомісії нагадали, що Каталонія опиниться за межами ЄС, якщо вийде зі складу Іспанії.

Також повідомлялося, що влада Каталонії хоче ухвалити рішення про незалежність в односторонньому порядку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: