До спеки готові: в Києві встановлять 15 рамок-розпилювачів

Читать на русском
Від завтра в Україну повертається спека, в зв'язку з чим на вулицях столиці з'являться рамки-розпилювачі.

Синоптики обіцяють, що завтра, 10 серпня, в Україну повернеться спека, температура повітря перевищить +30 градусів. У зв'язку з цим міська влада Києва встановлять 15 рамок-розпилювачів.

Про це повідомив голова департаменту благоустрою при КМДА Андрій Фіщук, передає «Слово і Діло».

Серпень у Києві вже встановив два температурних рекордиНіч на 3 серпня була найтеплішою за 137 років метеорологічних спостереження в столиці. 2 серпня середня добова температура повітря в Києві досягла 28,9 градуса тепла.

«По одній рамці встановлять у Печерському (Маріїнський парк) та Голосіївському (Голосіївський парк) районах. Додадуть одну рамку в Дніпровському (Тельбін). А по дві – в Солом'янському (Парк Островського та Відрадний), Подільському (Куренівський парк та Червона Пресня), Дарницькому (Позняки та сквер Кошиця), Шевченківському (парк Шевченка та сквер Гончара), Деснянському (Молодіжний та Деснянський), Оболонському (сквер на Оболонському проспекті та перетині з Тимошенка)», – сказав Фіщук.

Щоправда, коли рамки з'являться в Святошинському районі, невідомо, оскільки на балансових територіях управління зелених насаджень немає систем поливу.

Установка почалася з парку Відрадний, роботи в усьому місті планують завершити до 11 серпня.

Нагадаємо, що цього року аномальна спека в Європі побила рекорди останнього десятиліття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: