Розенко закликав роботодавців змінити робочий графік через аномальну спеку

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко закликав роботодавців скоротити робочий графік у зв'язку зі спекою в Україні.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко закликав роботодавців змінити робочий графік своїх працівників через аномальну спеку в Україні.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

За словами Розенка, роботодавці через аномальну спеку в Україні можуть самостійно відкоригувати робочі графіки. Наприклад, збільшувати обідню перерву або скорочувати робочий час. Такі заходи, на його думку, мають зберегти робочий потенціал і здоров'я тих людей, що працюють на підприємстві.

Спекотний серпень: як уберегтися за екстремально високих температурЗа вікном уже зранку майже +30, а вдень на вулиці столиці взагалі не хочеться потикати носа, адже стовпчик термометра подекуди перевищує 35 градусів. Зібрали для вас кілька простих порад щодо того, як поводитися за такої екстремальної спеки.

Також Розенко запропонував дозволити працівникам у період високих температур працювати менше або відпрацювати їх в інший час.

Раніше він заявив, що скорочувати робочий час через спеку недоцільно.

«Ніхто роботодавця в цьому не обмежує й зараз. А говорити про те, що давайте влітку скоротимо 40-годинний робочий тиждень і зробимо його, наприклад, 35-годинним, на мою думку, є недоцільним», – сказав віце-прем'єр.

На Закарпатті з 2 до 10 серпня (в цей період синоптики прогнозують в області аномальну спеку) робочий час уже скоротили на годину. Щоправда, ці години доведеться відпрацювати – їх перенесуть на робочі дні в кінці серпня й на початку вересня, коли температура повітря нормалізується.

Нагадаємо, від аномальної спеки в Україні вже померли двоє людей – у Львові та Луцьку, а 3 серпня в Одесі помер полковник медичної служби, який перебував при виконанні службових обов'язків.

Раніше повідомлялося, що в серпні в Києві вже встановлені два температурних рекорди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: