Спека в Європі побила рекорди останнього десятиліття

Читать на русском
В окремих регіонах Європи люди страждають від спеки. Зафіксовано рекордно високий рівень температури за останні 10 років, коли стовпчик термометра піднявся до 42°С.

В окремих регіонах Європи люди страждають від спеки. Зафіксовано рекордно високий рівень температури за останні 10 років, коли стовпчик термометра піднявся до 42°С.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на BBC.

Спекотний серпень: як уберегтися за екстремально високих температурЗа вікном уже зранку майже +30, а вдень на вулиці столиці взагалі не хочеться потикати носа, адже стовпчик термометра подекуди перевищує 35 градусів. Зібрали для вас кілька простих порад щодо того, як поводитися за такої екстремальної спеки.

«Кілька країн застерігають людей про небезпеку для здоров'я, оскільки рекордні погодні умови цього тижня зберігаються на континенті», - йдеться в повідомленні.

Висока температура в Італії спричинила лісові пожежі, а десятки великих і малих міст готуються до зустрічі зі стихією по застереженням міністерств охорони здоров'я і надзвичайних ситуацій.

«В Італії зараз температура перевищує середній показник на 10 градусів. На Сицилії на цьому тижні стовпчик термометра піднявся до 42 ° С. Таку температуру викликали повітряні маси з Африки, які рухалися через Середземне море », - наголошується в повідомленні.

У найближчі дні очікують високу температуру в деяких районах Центральної Європи і країн Балкан, повідомляє Meteoalarm. Очікується, що спека триватиме як мінімум до понеділка, попередження повинні розіслати в 26 європейських міст.

Варто відзначити, український гідрометцентр також попереджає про сильну спеку - у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській і Закарпатській областях - до + 37 ° С.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко закликав роботодавців змінити робочий графік своїх працівників через аномальну спеку в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: