Аномальна спека в Болгарії вбила п'ятьох людей

Читать на русском
Аномальна спека панує у Східній Європі. У Румунії стовпчики термометрів піднялися до 42°, в Болгарії повітря прогрілося до 44°. Влада оголосила критичний рівень погодної небезпеки.

Аномальна спека панує у Східній Європі. У Румунії стовпчики термометрів піднялися до 42°, в Болгарії повітря прогрілося до 44°. Влада оголосила критичний рівень погодної небезпеки.

У столиці Болгарії Софії через високі температур загинули п'ятеро людей, 180, включаючи дітей і людей похилого віку, звернулися за медичною допомогою, пише «Слово і Діло». По всій країні число постраждалих досягло декількох сотень.

Майже у всій Болгарії оголошено критичний рівень небезпечних метеорологічних явищ.

Найспекотніше було в місті Русе на Дунаї, де, за даними Національного інституту метеорології і гідрології Болгарської академії наук, температура досягла рекордних 44° градусів. Крім того, температурний рекорд (за 115 років метеоспостережень) був встановлений в Плевені: 40° градусів в тіні (на 3° градуси вище, ніж було в 1963 році).

У Румунії по всій країні термометри перевищили позначку в плюс 40°, в південному місті Джурджу було особливо жарко - плюс 42°. У 19 південних і східних повітах країни, включаючи Бухарест, запроваджений максимальний «червоний код» погодної небезпеки, що означає «сильну спеку і тепловий дискомфорт».

Влада Румунії відкрила в містах пункти першої допомоги і постачання питної води, воду також роздають пасажирам в громадському транспорті. На дорогах заборонено рух великотоннажного транспорту через асфальт, що плавиться, скорочена швидкість руху поїздів, оскільки в окремих місцях на рівні ґрунту температура перевищує плюс 50.

За словами синоптиків, екстремальна літня спека в Європі буде лише посилюватися.

Нагадаємо, в Португалії минулого місяця викликані спекою лісові пожежі забрали життя 64 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: