Геращенко: щодо арештів у Криму наші європартнери мовчать, ніби в рота води набрали

Читать на русском
За словами Геращенко, Україна не дослухатиметься до порад іноземців про те, що питання Криму потрібно обговорювати лише після нормалізації ситуації на Донбасі.

Україна не дослухатиметься до порад іноземних високопосадовців про те, що питання статусу Криму варто обговорювати лише після нормалізації ситуації на Донбасі.

Про це заявила перша заступниця голови Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко в Facebook, передає «Слово і Діло».

«...Деякі іноземні високопосадовці радять нам спочатку вирішити проблему Донбасу, а потім Криму ... Ми не дослухаємося до цих порад. Ми йдемо паралельними треками, крок за кроком і день за днем наближаючи звільнення Криму та Донбасу», – написала вона.

Кримські окупанти хочуть ув’язнити Чийгоза на 8 роківУ підконтрольному Кремлю суді анексованого Криму прокурор зажадала для Ахтема Чийгоза позбавлення волі на 8 років в колонії загального режиму.

При цьому Геращенко додала, що Україна намагається прискорити налагодження ситуації на Донбасі й повернення Криму в політико-дипломатичний спосіб, посилюючи українську армію.

«Тому що і на окупованому Донбасі, і в окупованому Криму живуть громадяни України. І Донбас, і Крим – це українські території», – заявила політик.

Водночас вона висловила занепокоєння щодо того, що часом іноземні партнери звертають увагу на зобов’язання України, забуваючи про власні зобов’язання щодо України.

«Іноді наші іноземні партнери воліли би більше говорити про домашнє завдання України (боротьба з корупцією, посилення демократичних процесів, прозорість економіки, розумна кадрова політика), щоб тільки не говорити про власні зобов'язання, як-от гарантії безпеки України та захист прав людини на всьому європейському континенті», – підкреслила Геращенко.

Вона також обурена тим, що часто європейські партнери ігнорують дії РФ у Криму.

Бойовиків закликали завершити узгодження списків і звільнити заручників після наступної зустрічі ТКГУкраїнська сторона Тристоронньої контактної групи закликала бойовиків письмово засвідчити списки заручників, щоб після наступної зустрічі в Мінську звільнити полонених.

«Часто наші європейські партнери роблять голосні заяви на захист українських ГО (це їхнє повне право, тим більше вони підтримують ці ГО), але мовчать, як у рота води набрали, щодо арештів у Криму, суворих вироків російської окупаційної влади проти українців чи кримських татар», – написала перший віце-спікер.

Геращенко закликала політиків і громадських активістів у розмовах із західними колегами й партнерами завжди нагадувати «про російську військову агресію й ту ціну, яку Україна та українці платять сьогодні за мир в ЄС».

Раніше Геращенко закликала світ допомогти засудженому за український прапор Володимиру Балуху в окупованому Криму.

Також нещодавно кандидатка в канцлери Німеччини Сара Вагенкнехт виступила із заявою про поліпшення відносин із Росією та «консервацію» питання анексії Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: