Геращенко закликала світ допомогти засудженому за український прапор Балуху в окупованому Криму

Читать на русском
Геращенко закликає світових лідерів відреагувати на незаконне ув'язнення підконтрольним РФ судом Криму Володимира Балуха, який вивішував прапор України на своїй домівці.

Світові лідери мають відреагувати на незаконне ув'язнення Володимира Балуха, який вивішував прапор України на своїй домівці в окупованому Криму.

Про це написала перша заступниця очільника Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Ми маємо Володимира витягти ... Чекаємо заяв генсека РЄ (Ради Європи – ред.) та інших міжнародних організацій і лідерів, коли українця судять за український прапор», – заявила Геращенко.

Вона висловила бажання особисто познайомитися із засудженим і потиснути йому руку.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

«Володимир Балух – простий тракторист, справжній Громадянин України, справжній Українець», – зазначила Геращенко.

Як вона наголосила, Україна має постійно боротися за повернення своїх територій і своїх громадян.

«Не всі, хто в окупації, – колаборанти, як намагаються нав'язати суспільній думці ті політсили, що кричать про відмову від окупованих територій», - наголосила Геращенко.

Вона також висловила жаль, що Крим у Верховній Раді «довгі 23 роки представляли всілякі антиукраїнські покидьки».

Як повідомлялося, 4 серпня українського активіста Володимира Балуха засудили до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні й штрафу в розмірі 10 тисяч рублів.

Також за словами Геращенко, проросійські бойовики підтвердили лише 71 ім'я зі 137, що внесені до списків України як утримувані на території ОРДЛО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: