Кримські окупанти хочуть ув’язнити Чийгоза на 8 років

Читать на русском
У підконтрольному Кремлю суді анексованого Криму прокурор зажадала для Ахтема Чийгоза позбавлення волі на 8 років в колонії загального режиму.

У підконтрольному Кремлю Верховному суді анексованого Криму 7 серпня прокурорка Анастасія Супряга запросила для заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза позбавлення волі на 8 років у колонії загального режиму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії».

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

За словами прокурора, «в судовому слідстві провина підсудного повністю доведена». При цьому Супряга послалася на висновки судмедекспертиз, здебільшого датованих травнем і червнем 2015 року, а також на свідчення Сергія Аксьонова, Заура Смирнова, Ейваза Умерова, Сергія Цекова, Ольги Ковітіді, Володимира Константинова й трьох таємних свідків.

Нагадаємо, раніше підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Криму продовжив Ахтему Чийгозу арешт до 8 жовтня.

Також зазначимо, що у Верховній Раді України з'явився проект закону, який пропонує закріпити статус Автономної Республіки Крим як національно-територіальної автономії кримських татар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: