У Німеччині запропонували змінити ставлення до окупації Криму

Читать на русском
Лідер Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер висловився за поліпшення відносин з Росією.
Крістіан Лінднер

Лідер Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер висловився за поліпшення відносин з Росією і висловив припущення, що ситуація з окупацією Росією Криму стане «тривало тимчасовою».

Про це повідомляє Tagesschau, передає «Слово і Діло».

Криза відносин США та РФ: ще не війна, але вже холодна політика, яка може затягнутися на десятиліттяГолова Єдиного координаційного центру «Донбас» оцінив новий виток загострення між США та РФ на тлі скорочення дипмісії та санкційної політики.

Лінднер заявив, що Захід повинен подати президенту Росії Володимиру Путіну такі пропозиції, які дозволили б йому змінити нинішню політику і «не втратити обличчя».

За словами голови німецьких лібералів, від взаємин з Москвою залежить в тому числі і безпека та благополуччя Європи. Лінднер зазначив, що порушує якесь табу, проте побоюється, що «Крим (окупацію Росією півострова, - ред.) потрібно буде сприймати як довго тимчасовий». Лінднер, очевидно, перефразував вислів про те, що немає нічого більш постійного, ніж тимчасове.

На його думку, проблему Криму потрібно «відокремити», щоб досягти прогресу в інших сферах. Лінднер зазначив, що санкції проти Росії потрібно зберігати до моменту повного виконання мінських угод, а позитивні кроки потрібно нагороджувати поступовим зняттям обмежень.

У той же час в Кремлі сказали, що санкціями Росію не побороти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: