У Німеччині кандидат у канцлери запропонувала «розрядку» у відносинах із Росією

Читать на русском
Кандидат у канцлери Німеччини від лівих Сара Вагенкнехт виступила з підтримкою заяв ліберала Крістіана Лінднера про поліпшення відносин із Росією та консервацію питання анексії Криму.
фото: DPA

Кандидат у канцлери Німеччини від лівих Сара Вагенкнехт виступила з підтримкою заяв ліберала Крістіана Лінднера про поліпшення відносин із Росією та «консервацію» питання анексії Криму.

Про це вона заявила в інтерв'ю Funke Mediengruppe, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Spiegel.

На думку Вагенкнехт, ЄС має повернутися до політики «розрядки» щодо Росії, щоб домогтися миру й безпеки в Європі.

«Якщо ВДП згадала про цю зовнішньополітичну традицію, це можна лише привітати», – заявила вона, коментуючи висловлювання Лінднера про поліпшення відносин з РФ.

Нагадаємо, 5 серпня лідер Вільної демократичної партії Лінднер заявив про можливість «консервації» питання анексії Криму та поступового поліпшення відносин з РФ, для того щоб дати Путіну можливість змінити політику Росії, «не втративши обличчя».

Однак згодом він пояснив свої слова, заявивши, що не є прихильником пом'якшення політики ЄС щодо Кремля.

4 серпня ЄС посилив санкції проти РФ після скандалу з постачанням турбін Siemens до окупованого Криму. Санкційні списки поповнилися трьома російськими чиновниками та трьома компаніями, які були причетними до ввезення турбін на півострів в обхід режиму санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: