В Угорщині російських уболівальників змусили зняти футболки із символікою СРСР

Читать на русском
Радянські зірки прирівняні в Угорщині до нацистської символіки й заборонені законом. У поліції повідомили, що порушників можуть оштрафувати, позбавити акредитації та навіть депортувати.

Представників російської делегації на чемпіонаті світу з водних видів спорту в Будапешті примусили зняти футболки з радянською символікою.

Про це РІА «Новости» повідомили самі учасники змагань, передає «Слово і Діло».

Сейм Польщі ухвалив рішення про знесення пам'ятників часів СРСРНе підлягають знесенню пам'ятники, розташовані на кладовищах або території інших поховань, об'єкти, які не виставлені на загальний огляд.

Угорські поліцейські, які проводили огляд перед входом на стадіон, відмовилися впускати росіян, на футболках яких були зображені червоні п'ятикутні зірки та написи СРСР.

За словами правоохоронців, радянські зірки прирівняні в Угорщині до нацистської символіки та заборонені законом. Вони додали, що порушників можуть оштрафувати, позбавити акредитації й навіть депортувати.

Нагадаємо, радянська символіка заборонена в Угорщині ще з 1993 року. На початку 2013 року Конституційний суд скасував заборону через нечітке формулювання порушення обставин закону. Але в квітні 2013 року, після внесення поправок, закон про заборону радянської символіки знову набув чинності.

Раніше повідомлялося, що столичні поліцейські змусили чоловіка зняти футболку з радянською символікою.

нагадаємо, в Мінкульті пояснили, чому не демонтують герб СРСР на Батьківщині-матері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: