Європарламент закликав запровадити санкції проти Угорщини

Читать на русском
Європарламент ухвалив резолюцію із закликом до запуску процедури можливих санкцій проти Угорщини в зв'язку з передбачуваною загрозою принципу верховенства права в країні.

Європарламент ухвалив резолюцію із закликом до запуску процедури можливих санкцій проти Угорщини в зв'язку з передбачуваною загрозою принципу верховенства права в країні.

Про це повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на «РІА-Новини».

В ухваленому проекті резолюції євродепутати, зокрема, заявляють про порушення принципу свободи слова, академічних свобод, прав мігрантів та шукачів притулку, свободи зібрань, про обмеження на роботу неурядових організацій, про порушення прав національних і сексуальних меншин, про перешкоди у функціонуванні конституційної системи і порушення принципу незалежності правосуддя. Вони стурбовані ініціативою угорського уряду під назвою Зупиніть Брюссель і розслідуваннями щодо іноземних співробітників Центрально-Європейського університету, що належить фонду американського мільярдера Джорджа Сороса.

Євросоюз за рік прихистив рекордну кількість біженцівЗа 2016 рік країни Європейського союзу прихистили 710,4 тисяч біженців, що вдвічі більше, ніж роком раніше.

Парламентарі Євросоюзу (ЄС) закликають владу країни скасувати дію нормативних актів, що посилили прикордонний контроль і процедури надання притулку, законів про вищу освіту і діяльність організацій з зарубіжною підтримкою, а також вимагають посиленого контролю за використанням Угорщиною коштів з бюджету Євросоюзу.

Згідно з Угодою про Євросоюз, Європарламент може виступити ініціатором запуску процедури, яка призведе до позбавлення країни права голосу в Раді ЄС. Для цього ЄП повинен двома третинами голосів проголосувати за спеціальну доповідь, підготовлену Комітетом парламенту з громадянських свобод, правосуддя та внутрішніх справ.

Нагадаємо, Єврокомісія закликала Польщу, Угорщину й Австрію приймати у себе біженців, інакше проти країн будуть вжиті заходи за порушення юридичних зобов'язань.

Як повідомлялося, Угорщина загрожує біженцям закритими таборами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: