У Львові знесуть частину радянського монумента Слави

Читать на русском
У Львові знесуть частину монумента Слави. Стартувала підготовка проекту першочергових протиаварійних робіт, які можуть включати низку демонтажних робіт.

У Львові демонтують частину монумента Слави.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, передає «Слово і Діло».

Танці на пам’ятниках: як Україні та Польщі вийти з протистояння у пошуках історичного примирення?Трагічні сторінки спільної польсько-української історії вкотре спричинили погіршення відносин між двома державами. Чи вдасться зупинити ескалацію конфлікту та які приховані загрози несуть в собі зіпсовані відносини між Польщею та Україною?

За інформацією, сьогодні, 10 липня, аварійні частини монумента Слави будуть огороджені. Крім того, вже розпочата співпраця з фахівцями з НУ «Львівська Політехніка» з підготовки проекту першочергових протиаварійних робіт, які можуть включати низку демонтажних робіт.

Як повідомляє місцеве видання «Львівський портал», якщо до кінця 2017 року монумент Слави не буде демонтований, то люди знесуть його самовільно. Про це виданню повідомив учасник бойових дій добровольчого батальйону ОУН Антон Петровський.

«Цей монумент у будь-якому разі буде демонтований. Даємо шанс владі зробити це в цивілізований спосіб, без масових заворушень, без будь-яких жертв з боку громадських активістів, громади Львова та правоохоронних органів. Ми даємо владі шанс показати українське обличчя», – сказав Антон Петровський.

Голова Львівського обласного товариства політв'язнів і репресованих Петро Франко наголосив на неприпустимості того, що кривавий монумент стоїть якраз навпроти Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

«Злочинний, кривавий «монстр» стоїть перед нашим гетьманом Сагайдачним, зараз маю на увазі Академію сухопутних військ...», – додав він.

Нагадаємо, раніше в центрі Попасної невідомі зруйнували пам'ятний знак героям АТО.

22 червня Сейм Польщі ухвалив рішення про знесення пам'ятників часів СРСР.

Раніше у Львові монумент Слави вандали обливали фарбою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: