Які обіцянки депутати Верховної Ради повинні виконати за літо?

Читать на русском

«Слово і Діло» підготувало огляд обіцянок народних депутатів, які вони повинні виконати за літо.

Минула половина першого місяця літа, і наближається термін перевірки обіцянки першого заступника спікера ВР Ірини Геращенко, яка в листопаді минулого року обіцяла оприлюднити імена нардепів, що виступали проти безвізу, «бігали по посольствах і просили не надавати Україні безвізовий режим». Поки Геращенко встигла тільки перекласти роботу з виконання своєї обіцянки на телеканали, попросивши їх показати і назвати нардепів, які не вірили у візову лібералізацію.

Також наближається контрольний термін за обіцянкою спікера ВР Андрія Парубія стосовно дуже актуального питання про новий склад Центрвиборчкому: 19 травня він пообіцяв зробити все можливе, щоб проблему складу ЦВК депутати розглянули найближчим часом.

Крім того, Парубій 2 лютого поточного року обіцяв, що незабаром в парламенті зареєструють новий законопроект про основи нацбезпеки, в якому будуть відображені основні положення реформи сектора безпеки і оборони відповідно до євроатлантичних принципів і стандартів.

Уже більше півроку виповнилося обіцянці лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка внести в парламент законопроект від фракції, який дозволить забирати державні нагороди України у зрадників. Поки що у депутатів РПЛ не знайшлося сил і часу розробити документ.

До 1 липня депутат БПП Ніна Южаніна обіцяла внести до Верховної Ради законопроект, який зобов'яже продавців надавати покупцям фіскальні чеки, причому не тільки в паперовому вигляді, а й з можливістю відправки документа на електронну пошту або смартфон.

У липні настане контрольний термін новорічної обіцянки «радикала» Ігоря Мосійчука оприлюднити документи, які підтвердять причетність «Батьківщини» до незаконного видобутку бурштину. Варто зазначити, що нардеп уже звернувся до правоохоронців з питанням щодо виділення землі в Рівненській області під видобуток бурштину компанії «Санкамян», керівництво якої може бути пов'язане з цією політсилою: за словами депутата, всі рівненські «батьківщинівці» одноголосно підтримали рішення облради. Однак документів Мосійчук поки не оприлюднив.

Влітку також повинні виконати свої обіцянки щодо проектів з благоустрою відразу кілька депутатів БПП: Дмитро Андрієвський, Іван Куліченко, Дмитро Білоцерківець і Юрій Соловей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: