Ле Пен висунули звинувачення у справі фіктивних помічників в ЕП – ЗМІ

Читать на русском
За словами адвоката французького депутата, Ле Пен подасть апеляцію на це рішення, оскільки воно порушує принцип поділу влади.

Лідеру ультраправого «Національного фронту» Марін Ле Пен висунули звинувачення в «зловживанні довірою» в справі працевлаштування її помічників в Європарламенті.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Le Figaro, передає «Слово і Діло».

Інша Європа – національний вибір Франції: феномен Макрона та революція Ле ПенЕксперт розповів, чим важливі французькі вибори та чому перемога Макрона може стати новим етапом розвитку для Європи.

У п'ятницю прокуратура викликала Ле Пен для дачі свідчень у справі. В кінці слухань лідеру французьких ультраправих висунули звинувачення в «зловживанні довірою».

За словами адвоката французького депутата, Ле Пен подасть апеляцію на це рішення, оскільки воно «порушує принцип поділу влади».

Європарламент звинувачує Марін Ле Пен у фіктивному працевлаштуванні своїх помічників. Йдеться про двох осіб, яким виплачували зарплату з бюджету ЕП, в той час як вони жодного дня не пропрацювали в Страсбурзі, а замість цього працювали в штаб-квартирі «Національного фронту». У зв'язку з цим Європарламент оцінює свої збитки в 5 мільйонів євро.

Раніше повідомлялося, що Ле Пен позбавили депутатської недоторканності.

Нагадаємо, раніше Ле Пен звинуватили у плагіаті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: