Ле Пен залишилася без депутатської недоторканності

Читать на русском
Європейський парламент 15 червня позбавив депутатської недоторканності главу французького ультраправого руху «Національний фронт» Марін Ле Пен.

Європейський парламент 15 червня позбавив депутатської недоторканності главу французького ультраправого руху «Національний фронт» Марін Ле Пен.

Про це повідомляє французьке видання Le Figaro, пише «Слово і Діло».

Європарламент задовольнив запит французького правосуддя, яке вимагало зняти з Ле Пен депутатський імунітет у справі дифамації мера Ніцци Крістіана Естрозі. Відзначимо, що в 2015 році Ле Пен звинуватила мера Ніцци в фінансуванні ісламістських організацій.

Євродепутати вирішили на основі того, що не знайшли підстав вважати мотиви судового розгляду претензією до парламентської чи політичної діяльності Марін Ле Пен.

Сама Ле Пен не була присутня на голосуванні, оскільки вона бере участь у передвиборній кампанії другого туру парламентських виборів у Франції, який відбудеться вже 18 червня.

Як зазначає видання, рішення Європарламенту не має нічого спільного з іншим проханням французького правосуддя позбавити Ле Пен імунітету в зв'язку з фіктивним працевлаштуванням помічників «Національного фронту». Цей запит зараз вивчають відповідно до процедури.

Раніше Ле Пен висунули звинувачення в плагіаті.

Як повідомлялося, глава партії Ле Пен пішов у відставку після трьох днів роботи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: