Гладких про передвиборчі обіцянки Порошенка: чому так важко повірити в «сліпий траст»?

Читать на русском
Політичний експерт розповів про те, чому українці не вірять у заяви Порошенка про те, що він уже не займається бізнесом.
Фото з відкритих джерел

Те, що Порошенко не займається бізнесом безпосередньо, не означає, що його політична фігура не тяжіє над людьми, які це роблять за нього.

Таку думку, коментуючи передвиборчу обіцянку Петра Порошенка продати корпорацію Roshen, висловив політичний експерт Валентин Гладких, пише «Слово і Діло».

Він наголосив, що продаж Roshen не був і не міг бути програмною обіцянкою Порошенка, а був лише елементом передвиборчої риторики майбутнього президента, направленим на те, щоб усунути припущення про конфлікт інтересів. «Президент, з одного боку, є капіталістом, який зацікавлений у зростанні свого бізнесу, а з іншого боку є слугою народу, який повинен керуватися винятково інтересами держави», – пояснив політолог, відповідаючи на запитання журналістів під час прес-конференції «Три роки після виборів Президента. Скільки програмних обіцянок виконав Порошенко».

Вибори президента три роки потому. Кого б Ви підтримали сьогодні? ТЕСТ«Слово і Діло» вирішило дізнатися, чи змінили б його читачі свій вибір на президентських виборах 2014 року, якби можна було «відмотати» час назад.

Те, що Президент справді віддав акції своєї кондитерської корпорації в сліпий траст, означає, що саме трастова організація здійснює оперативне керування, зазначив Гладких. Водночас, коли продали фабрику в Липецьку, яка також є складовою його бізнесу, то чомусь говорили, що не «сліпий траст» продав фабрику в Липецьку, а про те, що це зробив Президент Порошенко, уточнив він.

«Коли відкривають магазини біля кожної станції метро, то це робить не Порошенко, це робить «сліпий траст», Rotschield підступний… А коли продали фабрику, то це зробив не Rotschield, це зробив Порошенко», – зазначив Гладких, ставлячи риторичне запитання: то хто ж усе-таки є суб’єктом ухвалення рішень і якою є міра впливу Порошенка на «сліпий траст»?

«А наскільки ті люди, які мають стосунки із «сліпим трастом», усвідомлюють, що в принципі цей сліпий траст управляє активами Президента й наскільки усвідомлення цього факту тяжіє над ними? Коли податківці приходять перевіряти, умовно кажучи, податкову звітність, вони приходять, в принципі, не до Порошенка, а в «сліпий траст», але наскільки над ними тяжіє усвідомлення того факту, що цей «сліпий траст» керує активами доволі потужної політичної фігури?» – уточнив експерт.

Нагадаємо, в четвер аналітики й експерти порталу «Слово і Діло» підвели підсумки виконання Главою держави програмних передвиборчих обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: