Експерт: на РФ діють лише жорсткий економічний пресинг та повстання, але не суд ООН

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Всі позови до міжнародних судів не зможуть змусити РФ відповідати за скоєні злочини.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Петро Олещук, передає «Слово і Діло».

«Ці всі позови до міжнародних судів, окрім витрачання часу та ресурсів, ще й створюють у громадськості віру в те, що «Росію можна засудити». Хибну та неконструктивну віру. Ту ж віру, що породила Будапештський меморандум і все тому подібне», – переконаний експерт.

Росію засудити не можна. Вплинути на неї юридично, дипломатично або політично також не можна. РФ розуміє лише силу та економічний тиск.

«Дієвим буде лише жорсткий і справжній економічний пресинг, підтримка деструктивних сил у Росії, провокування революцій та повстань, створення військових антиросійських коаліцій», – наголосив він.

Звісно, додав він, судитися можна й, мабуть, потрібно. Може, це навіть принесе за певного збігу обставин кілька копійок до Бюджету (хоча навряд), але всерйоз говорити про ці суди просто наївно.

Україна проти Росії в міжнародних судах: що обіцяли українські політикиУ розпал судового процесу в Міжнародному суді Організації Об’єднаних Націй у Гаазі «Слово і Діло» вирішило згадати, хто з політиків що обіцяв стосовно відстоювання прав України в міжнародних судах.

В експертному колі вважають, що торгівля з ОРДЛО, ті ж поставки вугілля можуть бути дуже небезпечним поворотом для України, оскільки РФ може апелювати до того, що Україна сама торгує з тими, кого вважає терористами.

Як відомо, Україна готова розкрити всю переписку з Росією від початку війни на Донбасі. МЗС України ухвалило рішення про передачу всіх дипломатичних нот, які були направлені РФ від самого початку агресії, до ООН.

Хто з політиків обіцяв довести в міжнародних судах причетність РФ до насильства на Донбасі, «Слово і Діло» розповідало в матеріалі «Україна проти Росії в міжнародних судах. Що обіцяли українські політики».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: