Захисник України в Гаазі: Росія постачала зброю в зону АТО

Читать на русском
Представник української делегації в Міжнародному суді ООН професор Гарольд Гонджа Коу заявив, що Росія не заперечує поставки летального зброї в Україну проти мирного населення.

Росія ніколи не заперечувала поставку летальної зброї на окуповані території України.

Про це заявив представник української делегації в Міжнародному суді ООН професор Гарольд Гонджа Коу на слуханнях у справі за позовом України проти Росії в середу в Гаазі, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

Російська сторона в Міжнародному суді ООН не сказала, що поставляє летальну зброю на схід України, натомість не вважає це порушенням конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

«Якщо ви уважно слухали презентацію пана Вордсворта (Самуель Вордсворт, представник Росії в суді), то ви почули, що він ніколи не заперечував абсолютно важливий факт про те, що Росія поставляє легальну зброю угрупованням для атаки проти цивільного населення на сході України», - підкреслив представник України в Міжнародному суді ООН, виступаючи з запереченнями оприлюдненої напередодні позиції Росії.

Оцінюючи пояснення Росії по «непричетність» до фінансування тероризму в східній Україні, Коу назвав позицію відповідача «правовою гімнастикою».

Україна в Гаазі звинувачує Росію в порушенні двох міжнародних конвенцій - Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Нинішні слухання присвячені поданому Україною запиту про введення тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовження порушень з боку Росії в ході розгляду справи по суті.

Нагадаємо, сьогодні Україна детально представить свої аргументи в Гаазі.

На початку березня в Гаазі почалися слухання за позовом України проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: