Україна відзвітувала НАТО щодо розвитку справи проти РФ в Гаазі

Читать на русском
Український МЗС представив союзникам по НАТО свою правову позицію щодо розгляду справи в Міжнародному суді ООН щодо порушення РФ міжнародних конвенцій.

Український МЗС представив союзникам по НАТО свою правову позицію щодо розгляду справи в Міжнародному суді ООН щодо порушення РФ міжнародних конвенцій.

Про це в коментарі власному кореспондентові «Укрінформ» в Брюсселі розповів заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, пише «Слово і Діло».

«Я сьогодні поінформував союзників, що Україна зробила, які факти представила, на який розвиток подій ми очікуємо», - сказав Пристайко.

Він відзначив, що союзники по НАТО дуже високо цінують відкритість української сторони у питаннях інформування про реальний стан справ у протистоянні російській агресії.

«Усі союзники розуміють, що проблема навколо України – це не українська проблема. Це не лише війна з Україною. Це також стосується їх націй і усього Альянсу. Для більшості союзників, які думають, що вони захищені Альянсом і нічого робити не треба, наступає момент прозріння. Вони мають зрозуміти, що ця російська проблема не закінчиться в Україні», - наголосив заступник міністра закордонних справ України.

НАТО і Росія вперше за три роки налагодили діалогВійськове керівництво РФ і НАТО провело переговори щодо перспективи відновлення взаємодії по військовій лінії.

Раніше представник української делегації в Міжнародному суді ООН професор Гарольд Гонджа Коу заявив, що Росія не заперечує поставки летальної зброї в Україну проти мирного населення.

Нагадаємо, сьогодні Україна детально представила свої аргументи в Гаазі.

На початку березня в Гаазі почалися слухання за позовом України проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: