В Україні різко зросла частка атомної енергетики – Порошенко

Читать на русском
Україна збільшила частку атомної енергетики в загальному енергобалансі країни. Споживання вугілля-антрациту буде поступово знижуватися.

Україна збільшила частку атомної енергетики в загальному енергобалансі країни.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО), передає «Слово і Діло».

«Мені приємно повідомити, що ми різко збільшили частку атомної енергетики в загальному енергетичному балансі. Було 47%, зараз стрімко наближається до 60%», – цитує Президента його прес-служба.

Надзвичайний стан в енергетиці діятиме до 17 березняНадзвичайний стан в енергетиці України, згідно з розпорядженням уряду, набуде чинності завтра, 17 лютого.

Глава держави також схвалив факт розробки проектів модернізації генеруючих потужностей, які використовують антрацитове вугілля, й переведення їх на використання вугілля газової групи.

«Йдеться про істотне збільшення коефіцієнта корисної дії і забезпечення, щоб вони працювали на будь-яких видах палива. Незважаючи на те, що на це потрібно 2-3 роки, ця робота має розпочатися негайно», – сказав Порошенко.

Крім того, Президент повідомив про свої домовленості з польськими та китайськими партнерами щодо модернізації українських енергогенеруючих компаній.

НС в енергетиці та дефіцит вугілля: до чого готуватися далі?Експерт з енергетичних питань оцінив рішення Кабміну запровадити надзвичайний стан в енергетиці та припустив, коли почнуться віялові відключення.

За його словами, сьогоднішнє засідання РНБО також присвячене аналізу та контролю виконання низки заходів, пов'язаних із рішеннями Ради, які ухвалювалися в 2014-2016 роках.

Нагадаємо, проблеми із запасами вугілля-антрациту в Україні виникли через незаконне блокування залізничного сполучення з непідконтрольними територіями Донбасу.

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу» про торгову блокаду Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: