Клімкін анонсував підписання з ЄС меморандуму про партнерство в енергетиці

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ України анонсували підписання з Європейським Союзом меморандуму про партнерство у сфері енергетики.
Павло Клімкін

Меморандум про взаєморозуміння та стратегічне партнерство в енергетичній сфері буде підписаний під час 18-го саміту Україна-Європейський Союз у Брюсселі 24 листопада.

Про це розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми маємо довести, що Енергетичне співтовариство – це дорога з двостороннім рухом, а не лише комплекс зобов'язань для України. Тому меморандум про взаєморозуміння й стратегічне партнерство в енергетичній сфері, який буде підписаний завтра й у якому є все: від синхронізації енергетичних мереж до співпраці у сфері енергетичної безпеки може багато чого змінити», – зазначив міністр.

За словами Клімкіна, лідери ЄС та України також докладно обговорять економічні реформи, боротьбу з корупцією, використання європейської фінансової допомоги, завершення ратифікації Угоди про асоціацію та безпосереднє запровадження безвізового режиму для українців.

Нагадаємо, раніше очільник МЗС назвав цілі саміту Україна-ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: