Експерт розповів, яких обмежень з боку США побоюються в Кремлі

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Санкції змусили РФ платити високу ціну, але не можна сказати, що вони є абсолютними.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи санкційну політику щодо РФ.

«Важливо те, що в Конгресі США є консенсус між республіканцями та демократами щодо України. Про це свідчить внесення нового акту про протидію російській агресії. В принципі, це говорить про те, що в законодавчому плані тема України буде просуватися», – розмірковує політолог.

Трампу буде непросто, якщо він захоче скасувати санкції або піти назустріч Росії.

«Для того, щоб ці кроки відбулися на досить серйозному рівні, РФ має запропонувати Трампу щось важливе взамін», – підкреслив він.

Те, що зараз озвучується щодо Ірану та Китаю, зазначив експерт, для РФ є неприйнятним, від цього вона програє набагато більше, ніж якщо підіграватиме.

Безумовно, уточнив політолог, ключовими питаннями залишаються ІДІЛ і Сирія.

«Тут якраз ті люди, які є «яструбами», є ними й щодо ІДІЛ. Питання в тому, наскільки санкції проти Росії будуть прямо пов'язані з цим питанням. Теоретично, частину санкцій дійсно можуть зняти», – пояснив Леонов.

План Путіна: експерт розповів про цілі Кремля та торги РФ із ТрампомДиректор військових програм Центру Разумкова розповів про цілі РФ та оцінив імовірність наступу в зоні АТО.

За його словами, з одного боку, це не настільки сильні санкції, як нам хотілося б. З іншого – адміністрація Трампа бере курс на розморожування видобутку нафти, а це прямо б'є по ринку нафти. Для РФ ці санкції є найбільш вагомими, адже до решти вони якось пристосовуються.

«Так, санкції змусили РФ платити високу ціну за злочини, але не можна сказати, що вони є абсолютними. Росії вдається їх обходити. От саме падіння цін на нафту змушує їх витрачати валютні резерви на внутрішні проблеми. Що ближчий час, коли ці резерви будуть витрачені, то більш поступливою та договороздатною буде РФ», – підсумував Олександр Леонов.

Нагадаємо, Дональд Трамп в інтерв'ю газеті Times заявив, що допускає можливість зняття санкцій з РФ в обмін на угоду про скорочення ядерних озброєнь.

Як повідомлялося раніше, група американських сенаторів готує законопроект, який заборонить американському лідеру скасовувати санкції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: