План Путіна: експерт розповів про цілі Кремля та торги РФ із Трампом

Читать на русском
Микола Сунгуровськийдиректор військових програм

РФ ніколи не переслідує одного зайця. Ймовірно, в Кремлі склали великий та довготривалий план.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, аналізуючи ймовірність ескалації на Донбасі.

«Зараз Росія переслідує три цілі. По-перше, це має внутрішньоросійське значення. За оцінками багатьох рейтингових агентств, мілітаризм в РФ спадає. Вже й «Крим не зовсім наш», та й війна на Донбасі не така вигідна, а ще й санкції б'ють», – розмірковує Сунгуровський.

Росії необхідно піднімати градус мілітаризму, а можливо це лише за рахунок ескалації на Донбасі.

По-друге, додав він, спроби РФ дестабілізувати ситуацію в Україні ніколи не припинялися й у найближчому майбутньому не припиняться.

«Дестабілізація проходить як за рахунок прямих військових дій, так і дій п'ятої колони, якихось розвідувальних груп на нашій території. Можливі всі методи. Недарма ця війна називається гібридною», – підкреслив експерт.

Крім того, одне з ключових завдань РФ зараз, на його думку, – підібратися до Трампа.

У пошуках миру: чи можуть США та НАТО змінити формат переговорів щодо Донбасу?Директор Київського інституту мирних досліджень оцінив перспективи України за підсумками переговорів президента США та генсека НАТО про пошуки мирного вирішення конфлікту на Донбасі.

«Таким чином РФ намагається переконати Трампа, що Європа, яка у вигляді «нормандської четвірки» займається Донбасом, ні на що не здатна, санкції не працюють, а «нас там узагалі немає», тому краще нам разом зайнятися Сирією, війною з ІДІЛ, взамін на що Путін пообіцяє свою допомогу. Ось ця коаліція може там спрацювати», – вважає експерт.

В такому разі, припускає він, Трамп отримає «солодку цукерку» у вигляді підтвердження своїх передвиборчих заяв, коли він оголосив «Ісламську державу» ворогом №1.

«За «солодку цукерку» Путін отримує Україну до сфери свого впливу та слабку Європу, з країнами якої буде розправлятися поодинці», – проаналізував ситуацію Микола Сунгуровський.

Нагадаємо, після ескалації в Авдіївці в РФ заявили, що є підстави для нового діалогу з американським лідером.

Тим часом, за даними розвідки, бойовикам в ультимативній формі було наказано не упустити контроль над Ясинуватським плацдармом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: