Країни НАТО підтвердили неможливість зняття санкцій з РФ без виконання «Мінська» – Климпуш-Цинцадзе

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла про підсумки засідання Комісії Україна-НАТО.
Іванна Климпуш-Цинцадзе

У країн-членів НАТО немає сумнівів у тому, що саме Росія та її поплічники відповідальні за ескалацію ситуації на Донбасі. Вони підтвердили неможливість зняття санкцій із РФ без виконання Мінських домовленостей.

Про це за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО в зв'язку з нещодавнім загостренням в Авдіївці повідомила віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в Facebook, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«Вчора в зв'язку з нещодавнім загостренням в Авдіївці відбулося засідання Комісії Україна-НАТО на рівні постійних представників у Альянсі. В підсумку всі країни Альянсу висловили одностайну підтримку Україні, територіальній цілісності та суверенітету нашої держави. В країн-членів НАТО немає сумнівів щодо того, що саме Росія та її поплічники відповідальні за ескалацію безпекової ситуації на Донбасі. Союзники підтвердили, що скасування санкцій проти Росії неможлива, бо не виконуються Мінські домовленості, які є єдиним шляхом вирішення конфлікту. Саме тому НАТО продовжуватиме політичний тиск на Росію», – зазначила віце-прем'єр.

За її словами, в НАТО відзначили видимі результати реформ в Україні.

«Члени Альянсу вважають, що такий обмін інформацією з Україною є надзвичайно важливим. Сьогодні разом із прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом зустрінемося з керівництвом Альянсу в Брюсселі», – додала віце-прем'єр.

Нагадаємо, раніше в Білому домі заявили, що зняття санкцій з РФ залежатиме від її поведінки. Водночас у Сенаті хочуть заборонити Трампу знімати санкції з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: