У Сенаті США хочуть заборонити Трампу знімати санкції з Росії

Читать на русском
Американські сенатори представлять Конгресу законопроект про посилення зняття санкцій з Росії.

Група американських сенаторів направить на розгляд Конгресу законопроект про посилення процесу зняття санкцій з Росії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Відзначається, що даний законопроект дає право законодавцям накласти вето на постанову адміністрації Дональда Трампа, якщо він в односторонньому порядку вирішить послабити санкції відносно Росії.

«Акт про перегляд відносин з Росією» - таку назву отримав новий законопроект - передбачає, що Білий дім повинен буде надати звіт з повним обґрунтуванням необхідності скасування санкцій, після чого Конгрес США протягом 120-денного періоду зможе заблокувати ініціативу президента.

«Якщо виникне реальна загроза зняття санкцій за відсутності поваги до суверенітету України, то, за моєю оцінкою, у нас буде достатньо голосів для того, щоб провести законопроект в Сенаті і зробити це при наявності такої більшості, за якої президент не зможе оскаржити за допомогою свого права вето», - заявив сенатор Марко Рубіо телеканалу CNN.

Нагадаємо, раніше віце-президент США Майк Пенс повідомив, що питання про можливість скасування або ослаблення санкцій проти Росії буде вирішене найближчими місяцями в залежності від поведінки РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: