Клімкін вважає «безглуздим» покрокове скасування санкцій проти Росії

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає безглуздим покрокове скасування санкцій проти Росії, за яке виступає Австрія.
Павло КлімкінФото: Reuters

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає «безглуздим» покрокове скасування санкцій проти Росії, за яке виступає Австрія.

Про це він заявив в інтерв'ю австрійському журналу «Профіль», пише прес-служба МЗС України в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Якщо б не було санкцій, спокуса «творити факти на місці» була б для Володимира Путіна набагато більшою. Санкції є єдиною межею між добром і злом, миром і війною, яку в цій ситуації було проведено Євросоюзом. Немає санкцій – немає і різниці між добром і злом, можна робити все, що побажаєш», – зазначив Клімкін.

Він також відповів на питання, чи має сенс запропоноване австрійським міністром закордонних справ Себастьяном Курцом покрокове зняття санкцій.

В ОБСЄ продовжують вірити, що Москва допоможе врегулювати конфлікт на ДонбасіВ Організації з безпеки та співпраці в Європі продовжують вірити, що Росія допоможе з вирішенням конфлікту в Україні.

«Я сенсу не бачу. Росія наполягає на тому, що вона не є стороною конфлікту, не демонструє жодного каяття чи готовність виправити те, що вона натворила. Тобто ми хочемо підсолодити Росії те, про що вона навіть не хоче слухати. Ми робимо крок назустріч тому, хто і далі наполягає на своєму праві перекроювати кордони Європи і на власний розсуд нападати на своїх сусідів. Ми ніби хочемо стимулювати злочинця, аби той цього року вбив менше, ніж у минулому. Хіба це не перекручена логіка?», – зазначив Клімкін.

За його словами, ЄС має примусити Росію повернутися до основ міжнародного права, щоб вона вивела війська з Донбасу, деокупувала Крим і повернула контроль над кордоном.

Нагадаємо, раніше радник Трампа Келліенн Конуей повідомила, що розглядається питання скасування санкцій проти Росії. Хоча нещодавно прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявляв, що Росії треба розпрощатися з ілюзіями про зняття санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: