Скасування санкцій проти Росії залежатиме від її поведінки – Білий дім

Читать на русском
Віце-президент США Майк Пенс повідомив, що питання про можливість скасування або ослаблення санкцій проти Росії буде вирішено в найближчі місяці в залежності від поведінки РФ.
Майк Пенс

Питання про можливість скасування або ослаблення санкцій проти Росії буде вирішено в найближчі місяці в залежності від позиції РФ, а також можливості спільної роботи в загальних інтересах.

Про це заявив віце-президент США Майк Пенс в інтерв’ю ABC News, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, США стурбовані загостренням ситуації на Донбасі, однак на запитання ведучого телеканалу, чи будуть збережені санкції до тих пір, поки «Росія порушує режим припинення вогню в Україні», Пенс відповів, що відповідь потрібно очікувати в найближчі місяці.

«Це питання, відповідь на яке ми отримаємо в найближчі місяці. Просто це залежить від того, побачимо ми чи ні будь-які зміни в позиції Росії, а також від можливості діяти в загальних інтересах», – пояснив Пенс, додавши, що має на увазі боротьбу з «ІДІЛ».

Білий дім: політика щодо санкцій проти РФ не зміниласяУточнення санкцій проти російського ФСБ – це не пом'якшення і його не варто розцінювати як зміну політики США щодо санкцій проти Росії.

«Росія також зацікавлена в боротьбі з радикальним ісламським тероризмом, особливо з ІДІЛ. І якщо у нас є можливості для спільної роботи, я думаю, президент (Трамп – Ред.) подумає про перспективи для відновлення відносин», – додав віце-президент.

Нагадаємо, днями постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що санкції з Росії знімуть лише після деокупації Криму.

Зазначимо, що глава МЗС України Павло Клімкін вважає «безглуздим» покрокове скасування санкцій проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: