У Міноборони відзвітували про кількість техніки, що отримали за рік

Читать на русском
Збройні сили України отримали близько 100 тисяч одиниць боєприпасів і понад 1,3 тисячі одиниць нових і модернізованих основних зразків ОВТ.

За підсумками 2016 року Збройні сили України отримали понад 1,3 тис. одиниць нових і модернізованих зразків озброєння та військової техніки (ОВТ), також повернули в дію близько 15 тис. одиниць ОВТ.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олексій Чорнобай, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«За цей рік силами ремонтно-відновлювальних підрозділів Збройних сил України та підприємств оборонно-промислового комплексу повернули в дію близько 15 тисяч одиниць ОВТ. Також Збройні сили України отримали близько 100 тисяч одиниць боєприпасів і понад 1,3 тисячі одиниць нових і модернізованих основних зразків ОВТ», – сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

День ЗСУ – Кількість техніки на озброєнні української арміїУкраїна щорічно відзначає щорічно день Збройних сил 6 грудня. Це професійне свято всіх військовослужбовців країни. Дата була приурочена до дня ухвалення закону України «Про Збройні сили України» 6 грудня 1991 року.

Він уточнив, що за минулий тиждень державні підприємства передали Міністерству оборони України 858 одиниць основного озброєння, в тому числі модернізовані бронетранспортери, нові вантажні автомобілі, тепловізори та снайперські гвинтівки, комплекси криптографічного захисту.

Як повідомлялося раніше, до стандартів НАТО наразі приведені у відповідність 5 батальйонів ЗСУ. Підготовку з іноземними військовими інструкторами пройшли вже понад дві тисячі українських військовослужбовців.

Нагадаємо, що з моменту початку АТО ЗСУ отримали понад 2,5 тис. одиниць основних зразків озброєння та військової техніки, а також понад 405 тис. ракет і боєприпасів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: