У ЗСУ розповіли, скільки одиниць озброєння отримала армія з початку АТО

Читать на русском
В рамках виконання замовлення цього року до війська поставлено понад 1,3 тис. одиниць основних зразків озброєнь і військової техніки.

Українські війська отримали понад 2,5 тис. одиниць основних зразків озброєння й військової техніки, а також понад 405 тис. ракет і боєприпасів з моменту початку проведення антитерористичної операції на сході України.

Про це повідомив начальник озброєння ЗСУ Микола Шевцов у інтерв'ю газеті «Урядовий кур'єр», передає «Слово і Діло».

«У рамках виконання державного оборонного замовлення вже цього року до війська поставлено понад 1,3 тисячі одиниць основних зразків озброєнь і військової техніки, понад 75 тисяч ракет і боєприпасів», – сказав він.

Він також додав, що в 2015-2016 роках у рамках технічної допомоги ЗСУ поставлено понад 250 одиниць основних зразків озброєння та військової техніки й понад 4,6 тис. приладів прицілювання, розвідки, навігації, зв'язку.

Як Україна озброює свою армію – головні обіцянки політиків за два рокиЗіткнувшись з агресією, Україна виявилася вимушеною надолужувати згаяний час на переозброєння армії та створення нових видів зброї. «Слово і Діло» підготувало низку резонансних обіцянок, даних представниками українського політичного Олімпу щодо переозброєння Збройних сил України.

В цілому Держбюджетом-2016 на переозброєння українського війська передбачено 11 млрд грн, на відновлення озброєння й військової техніки – близько 4 млрд грн. До цих видатків планували включити кошти, конфісковані за вчинення корупційних порушень, проте закон про спецконфіскацію так і не був ухвалений.

Раніше повідомлялося, що в рамках навчань «Рубіж-2016» вперше застосована рухлива трикоординатна радіолокаційна станція кругового огляду з фазованою антенною решіткою 79К6 «Пелікан».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: