Полторак розповів, як армія переходить на стандарти НАТО

Читать на русском
За словами міністра оборони Степана Полторака, 5 батальйонів Збройних сил перейшли на стандарти НАТО.
Степан Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що до стандартів НАТО приведені у відповідність 5 батальйонів ЗСУ. Так, на сьогоднішній день підготовку з іноземними військовими інструкторами пройшли вже більше двох тисяч українських військовослужбовців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Ліга.net».

«Це тільки на території України. За стандартами НАТО вже підготовлено чотири батальйони, завершується підготовка п'ятого», - уточнив він.

Полторак зазначив, що британські інструктори до того ж навчають бійців ЗСУ техніці міських боїв і боїв на пересіченій місцевості.

«Британці мають багаторічний досвід війни в Афганістані проти бойовиків Талібану. Але ці бойові дії не можна порівнювати з тими, що веде Україна проти російських загарбників, озброєних танками і важкою артилерією, тому британці намагаються запозичити у українців не менше, ніж вчать нас», - підкреслив він.

День ЗСУ – Кількість техніки на озброєнні української арміїУкраїна щорічно відзначає щорічно день Збройних сил 6 грудня. Це професійне свято всіх військовослужбовців країни. Дата була приурочена до дня ухвалення закону України «Про Збройні сили України» 6 грудня 1991 року.

Крім того, додав міністр, найближчим часом Великобританія планує в рази збільшити обсяги допомоги Україні. Зокрема, в 2017 році британські тренери підготують за стандартами НАТО близько п'яти тисяч українських військовослужбовців.

За словами Полторака, зараз за підтримки США, країн Балтії та Канади завершується перша черга створення Центру підготовки Сил спецоперацій і йде підготовка інструкторів для нього. «Два випуски вже здійснено. За планом, у грудні приступимо до подальшого відбору кандидатів для підготовки інструкторів вже третього циклу», - пояснив глава Міноборони.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко заявив, що кількість військових частин ЗСУ, готових до виконання завдань за призначенням, збільшилася майже на 20%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: